Glasbena šola Grosuplje

Napovedujemo

Trenutno ni vnešenih dogodkov.

5. oktober – Svetovni dan učiteljev

Ob Svetovnem dnevu učiteljev želimo mentorji Glasbene šole Grosuplje poudariti predvsem dve za naše delovanje zelo pomembni vrednoti: zaupanje in sodelovanje.

Zaupanje je pomembno za napredek učenca, še posebej, ker imamo posebno prednost posamičnega pouka. Predano učiteljevo delo marsikdaj preraste v plemenito, plodno vez, ki jo je Dan Rather takole opisal: "Sanje se večinoma uresničijo z učiteljem, ki verjame vate."

Delo učitelja pa še zdaleč ni omejeno le na učence. Sodelovanje obsega predvsem dobro komunikacijo s starši, okolico in seveda z vodstvom šole, ki nam s svojo veliko skrbnostjo in zavzetostjo omogoča nemoteno opravljanje našega poslanstva. Tudi njim se ob tej priložnosti posvečamo z mislijo. Andrew Carnegie je dobro sodelovanje povezal s tistim, kar ima na umetniški ravni največji pomen: "Sodelovanje je gorivo, ki običajnim ljudem omogoča doseganje neobičajnih /izstopajočih/ rezultatov."

Želimo si, da bi delo učitelja še v prihodnje krepilo naše odnose in, ob pomoči težko pričakovanih primernejših prostorov za izvedbo pouka, tudi kakovostno rastlo. [besedilo: N. Kovač J. in R. Petrič, foto: R. Petrič]